Multikultivator servis za razvoj kulture i umetnosti osnovan je 2003. godine kao nevladina i neprofitna organizacija.

Naša misija je da aktivno učestvujemo u stvaranju kvalitetnijeg društvenog i profesionalnog okruženja za razvoj kulture i umetnosti u Srbiji. U tom cilju ostvarujemo partnerstva sa organizacijama i pojedincima iz zemlje i sveta i stvaramo programe kroz koje svoju svoju viziju delimo sa drugima.

U svom okruženju tražimo da identifikujemo pojedince koji su spremni da nam se priključe, podrže i unaprede našu viziju, a svojim delovanjem, bilo samostalno ili u okviru sistema i organizacija, doprinesu ostvarenju naše misije.

Multikultivator tim:

Vladimir Đorđević – programski direktor
Ivana Ibraimov – menadžer projekata
Tamara Marković – komunikacije
Rade Marković – izvršna produkcija

Upravni odbor

Osnivač kulturne organizacije „Multikultivator“, autor i urednik renomiranih radijskih emisija o klasičnoj i savremenoj muzici, bio je muzički urednik Doma omladine Beograda i kulturnog centra Mikser House kao i Muzički selektor Mikser festivala.

Vladimir je organizator i producent brojnih koncerata i festivala, među kojima su i Internacionalni festival nove muzike „Ring Ring“, „Umbria Jazz Balkanic Windows“ realizovan u saradnji sa festivalom „Umbria Jazz“ iz Peruđe i regijom Umbria, „EuroMed Music Festival“ pod pokroviteljstvom UNESCO-a, „Festival Adriatico Mediterraneo“, organizovan u saradnji sa istoimenim festivalom iz italijanske regije Marke. Koordinator za Beograd projekata regije Umbrija u oblasti kulture. Autor projekta „Berklee Clinics Belgrade“, zahvaljujući kojem je uspostavljena saradnja sa "Berklee College of Music" i omogućeno mladim talentima iz Srbije da dobiju šansu da studiraju na ovoj prestižnoj instituciji. Autor niskobudžetnog videa „Basemeantstatement“ o savremenoj srpskoj džez sceni. Novinar i copywriter.

Kristina Kujundžić je diplomirala na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na odseku za ekologiju i zaštitu životne sredine (1992-1997). Završila je master interdisciplinarne studije Univerziteta umetnosti u Beogradu UNESCO katedre za projektni menadžement i kulturne politike (2008-2010), a još jednu master diplomu je stekla na interdisciplinarnim studijama Univerziteta Lumiere Lyon 2, na UNESCO katedri za Interkulturni dijalog i projektni menadžment (2009-2010).

U okviru Balkanskog fonda za umetnost i kulturu koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Evropske kulturne fondacije (ECF), Kristina je angažovana kao regionalni ekspert. Na ovu poziciju Kristina je došla sa mesta programskog menadžera zajednickog programa Saveta Evrope (CoE) i Evropske komisije (EC) koji je posvećen sertifikovanim Kulturnim rutama Saveta Evrope, a projektne aktivnosti su se sprovodile iz kanacelarije Saveta Evrope i Evropskog Instituta za kulturne rute u Luksebmurgu, odnosno Strazburu.

Angažovanost na uspostavljanju i rukovođenju sektora za razvoj projekata i multi-lateralnu saradnju Turističke organizacije Srbje je usledila po završetku mandata Švajcarskog programa za kulturu (SCP). U mandatnom periodu od 2004-2010 Švajcarskog programa za kulturu za Jugoistočnu Evropu i Ukrajinu (SCP u JIE i Ukrajini), kasnije usmerenog na prostor Zapadnog Balkana (SCP za Zapadni Balkan), Kristina je vodila kancelariju Programa za Srbiju i Crnu Goru.

Profesionalni angažman Kristina je započela u nevladinom sektoru rukovodeci Mladim istraživačima Srbije (MIS), nakon čega je suosnivač i izvršni direktor Centra za stvaralaštvo mladih (CSM).

Milena Marković je studirala klasične nauke i arheologiju na Univerzitetu u Beogradu. Završila je kurs keramike u „Manakovoj kući“ i kurs za restauraciju i konzervaciju keramike u školi „Dijana“ u Galeriji Fresaka pri Narodnom muzeju. Poseduje izuzetnu sposobnost da od ničega napravi nešto.

Milena Marković je autor i realizator brojnih kreativnih programa za decu, a naročito se istakla u radu sa decom sa posebnim potrebama. Bila je programski urednik Mikser Kids programa u okviru Mikser festivala kao i idejni tvorac, urednik u koordinator programa Mikser Kids Market.

Milena je jedan od osnivača organizacije „Multikultivator“ gde ja zadužena za programe namenjene deci i roditeljima.

Od 2013. godine Milena je u timu koji uspešno realizuje umetničke radionice i školice za decu osnovnoškolskog uzrasta u organizaciji Novobeogradske kulturne mreže.

Milena Marković je osoba slobodnog duha i nesputane mašte, istrajna i sposobna da svoje ideje sprovede u delo.

Milena Marković programi za decu

Odbor poverenika

Gojko Damjanić ima bogato iskustvo u oblasti obrazovanja. Kao član borda za prijem studenata i asistent direktora na “Berklee College of Music”, gospodin Damjanić igrao je vrlo značajnu ulogu u oblasti prijema internacionalnih studenata. Gojko Damjanić je sarađivao sa partnerima “Berklee College of Music” u Japanu, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Francuskoj, Finskoj, Španiji, Italiji, Grčkoj, Kipru, Argentini, Brazilu, Meksiku i Srbiji. Studirao je “Software Engineering” na Univerzitetu Harvard, muziku (kompoziciju i dirigovanje) na “Berklee College of Music” i matematiku na Beogradskom univerzitetu.

Gojko Damjanić je član: New England Association of College Admission Counseling (NEACAC), Association of International Educators (NAFSA), Berklee College of Music Board of Admissions.

Gojko Damjanić odlično poznaje kretanja u američkoj muzičkoj industriji. Zahvaljujući dugogodišnjem angažmanu na Berkli koledžu, gde je sarađivao sa univerzitetima iz celog sveta, poseduje jasan presek edukativnog sistema većine poznatih muzičkih akademija i koledža kako u SAD, tako i u Evropi i Aziji gde je često gostujući predavač. Trenutno se u SAD uspešno bavi savetovanjem u oblasti obrazovanja.

Rada Spasojević Vujinović rođena je 24.8.1975. godine u Prnjavoru kod Banja Luke. Od svoje desete godine živi u Švajcarskoj gde je završila Ekonomiju i 2000. godine počela sa radom u Švajcarskoj banci Credit Suisse AG. Nakon više godina radnog iskustva u ovoj banci opredeljuje se za posao Bankarskog Savetnika za prostore Istočne Evrope želeći da u radu implementira svoj maternji jezik, mentalitet, odnose sa ljudima i poreklo. Rada danas deluje kao samostalni finansijski i imovinski konsultant za pronalaženje najboljih rešenja za svakog klijenta, uključijući eksperte i partnere iz svih oblasti poslovanja.

Ne zaboravljajući sopstveni nimalo lak i jednostavan put u detinjstvu Rada ulaže puno vremena, energije i truda angažujući svoje lične i profesionalne kontakte kako bi pomogla deci i mladima da ostvare svoje snove.

Amikam Kimelman je saksofonista, aranžer i producent. Diplomirao je na Rubin Academy of Music na Tel Aviv Univerzitetu i “Berklee College of Music“. Jedan je od lidera legendarnog džez benda 'Overdraft' i lider 'Hard Jazz Knights' i 'The Human Factory' džez kvinteta.

Nastupao je na festivalima širom sveta, među kojima su: Grahamstown (Južnoafrička Republika), Pretoria (Južnoafrička Republika), Almati (Kazakhstan), Baku (Azerbejdžan), EU Jazz Express (Mađarska), Esen (Nemačka) i Barselona (Španija), a imao je i brojne nastupe u Izraelu. Među muzičarima sa kojima je nastupao su: Joanne Brackeen, Lew Soloff, Jeff Berlin, Franck Amsallem, Jean Loup Longnon, Sheila Jordan, Mike del Ferro, Inaki Sandoval, Billy Cobham, Ari Hoenig i Lou Marini. Radio je aranžmane i kompozicije za Izrealsku filharmoniju, za The Israel Simfonietta – Beer Sheva, za najbolje izraelske pop, rok i džez zvezde kao što su Rami Kleinstein, Shalom Hanoch, Nurit Galron, Marina Maximilian Blumin, Alon Olearchik, Yehoram Gaon, Gidi Gov, kao i za najgledanije TV emisije i muzičke događaje u Izraelu.

Amikam je bio generalni direktor i dekan najvećeg izraelskog muzičkog fakulteta – “Rimon School of Music“ u periodu od 1990. do 2014, a trenutno upravlja programom za specijalne studijske programe na „Rimonu“, kao i muzičkim odsekom u srednjoj školi „Nofei Habesor“ u Negevu. Amikam je muzički direktor Džez orkestra Tel Aviva i umetnički direktor izraelske muzičke etikete “Jazz 972“.

Bojan Zulfikarpašić je višestruko nagrađivani pijanista, rođen u Jugoslaviji 1968. godine. Odrastao je u okruženju u kome je muzika bila neraskidiv deo svakodnevnog života. Počeo je da pohađa časove klasičnog klavira sa pet godina i postao je deo beogradske rok scene kao veoma mlad muzičar. Sa 18 godina je dobio stipendiju za studije džeza Klera Fišera u SAD, gde je nekoliko godina kasnije bio proglašen za „Najboljeg mladog jugoslovenskog džez muzičara“. Sa 20 godina je napustio rodni grad i preselio se u Pariz, gde se etablirao kao jedan od ključnih aktera francuskog džeza. Više od dve decenije kasnije, Bojan Z poseduje impozantnu muzičku biografiju i važi za jednog od najboljih džez muzičara u Evropi.

Bojan Z je dobitnik brojnih nagrada, među kojima su: Artist of the Year, Victoires du Jazz (2012), Album of the Year for Xenophonia, Victoires du Jazz (2007), Best European Jazz Musician, European Jazz Prize (Hans Koller Preis) (2005), Musician of the Year, Django Reinhardt Award/Académie du Jazz (2002), ‘Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres’, French Ministry of Culture (2002).

More than two decades later, he has an impressive record to his name and counts as one of the most remarkably individual talents of European jazz. Bojan Zulfikarpasic won a number of awards including: Artist of the Year, Victoires du Jazz (2012), Album of the Year for Xenophonia, Victoires du Jazz (2007), Best European Jazz Musician, European Jazz Prize (Hans Koller Preis) (2005), Musician of the Year, Django Reinhardt Award/Académie du Jazz (2002), ‘Chevalier dans l’Ordre des Arts et des Lettres’, French Ministry of Culture (2002).

Bojan Z je predavač na Džez odseku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Programski savet

Aleksandra je kantautor i muzički pedagog iz Beograda, koja živi i radi u Njujorku, SAD. Dobitnik je stipendije "Berklee College of Music" na kojem je diplomirala sa počastima.

Bila je deo mnogobrojnih projekata sa muzičarima širom planete. Aleksandra predvodi svoj bend Aleksandra Denda Group za koji piše muziku i nastupa kao glavni vokal. Ko-osnivač je tradicionalne vokalne grupe ROSA koja je pod okriljem NY Folklore Society.

2015. Aleksandra je pozvana da predaje na GMI (Global Music Institute) u Nju Delhiju, u Indiji.

Milena Jančurić je flautistkinja iz Beograda. Diplomirala je na odseku za klasičnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta u Beogradu, kao i na katedri za studije performansa na "Berklee College of Music".

Važi za muzičarku koja dobro vlada različitim muzičkim stilovima - u rasponu od klasične i džez, do savremene, latino i rok muzike, pa sve do world music-a. Učestvovala je u brojnim projektima i koncertima jednako kao solista i kao članica ansambala, orkestara, i manjih muzičkih grupa, a bila je angažovana i kao studijski muzičar u Srbiji, Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Panami i SAD.