MULTIKULTIVATOR ORGANIZUJE PRVO MEĐUNARODNO TAKMIČENJE IZ OBLASTI SAVREMENE MUZIKE

Organizacija „Multikultivator – servis za razvoj kulture i umetnosti“ raspisala je konkurs „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um), prvo takmičenje u balkanskom regionu iz oblasti savremene muzike. Konkurs je namenjen motivisanim, talentovanim muzičarima, a nastao je sa ciljem da istraži šta kreiraju mladi autori, da ih poveže i ohrabri, pružajući im neophodnu edukaciju i platformu za dalje stvaranje i usavršavanje.

Konkurs je namenjen mladima iz celog sveta uzrasta od 16 do 27 godina i zamišljen je tako da obuhvati različite žanrove savremene muzike, a u tom pogledu je samo umetnički i izvođački nivo učesnika granica. Na takmičenje se mogu prijaviti pojedinci ili ansambli, a njihova dostignuća će ocenjivati stručni žiri u sledećim kategorijama: najbolji instrumentalista, najbolji vokalni interpretator, najbolji aranžman, najbolja originalna kompozicija, najbolji bend.

Odabrani finalisti će nastupiti na završnom događaju koji će se održati početkom aprila 2016. u Beogradu, Srbija, na kome će dobiti priliku da se nadmeću pred žirijem, kolegama i javnošću.

Organizatori su pripremili vredne nagrade za najbolje učesnike, pa će tako najkvaliteniji u prve četiri kategorije dobiti šansu da se stručno usavršavaju u okviru petonedeljnog letnjeg programa koji organizuje vodeća svetska institucija za studije savremene muzike – „Berklee College of Music“ u Bostonu i Valensiji. Druga nagrada je jednonedeljni program “Musica Brasileira & Jazz“ prestižne obrazovne institucije „Conservatorio Souza Lima“ iz Sao Paola, dok će trećeplasirani pohađati letnji kamp u Beogradu u okviru projekta „Multiverzitet“.

Najbolji bendovi će dobiti priliku da snime i objave svoju autorsku muziku, i to: najbolji bend – ceo album, drugoplasirani – EP, dok je nagrada za treći sastav objavljivanje singla.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2016, a formular za prijavljivanje, kao i svi detalji u vezi sa takmičenjem se mogu pronaći na sajtu „Multikultivatora”, na sledećem linku:

Takmičenje „The Best Musical Mind“ (Najbolji muzički um) je deo projekta „Multiverzitet“, dinamične platforme za neformalno permanentno muzičko obrazovanje, razvijene uz podršku „Berklee College of Music” i drugih vrhunskih obrazovnih institucija iz različitih krajeva sveta, članica „Berklee International Network” (BIN).

„Мultivеrzitеt” је zamišljen kao injеkciја mоtivаciје, znаnjа i iskustvа kаkо zа studеntе muzikе i njihоvе prоfеsоrе,  tаkо i zа prоfеsiоnаlcе u оblаsti muzičkе industriје. Platforma je otvorena za sve koji su zainteresovani da prošire svoja znanja i steknu internacionalno iskustvo u oblasti muzike bez obzira na uzrast i formalno muzičko obrazovanje.

Glavni cilј prојеktа је pоdizаnjе nivоа muzičkе kulturе krоz unаprеđеnjе kvаlitеtа muzičkоg оbrаzоvаnjа u Srbiјi.