Marcus Wyatt: prezentacija i radionica sa ansamblom

South african jazz meets balkan

Muzička škola Stanković,
13. oktobar 2017. od 10-15h
učešće u radionici slobodno

Otkri raznovrtstan svet južnoafričke muzike iz prve ruke kroz prezentaciju i radionicu Markusa Vajata. Dođi da čuješ, vidiš, naučiš i sviraš!

U petak 13. oktobra u svečanoj Sali muzičke škole Stanković Markus Vajat (Marcus Wyatt) predstaviće južnoafričku muzičku tradiciju i džez koji se u ovim krajevima razvio pod snažnim uticajem te tradicije. Nakon prezentacije, Markus će održati četvoročasovnu radionicu sa ansambom pod nazivom SOUTH AFRICAN JAZZ meets BALKAN.

Neophodni instrumenti: bubnjevi, bas, klavir, alt saksofon, tenor saksofon, bariton saksofon, trombon i truba, a i svi ostali su dobrodošli!

Markus Vajat, trubač i kompozitor iz Port Elizabeta (Port Elizabeth) u južnoafričkoj oblasti Istern Kejp (Eastern Cape) svira trubu već više od 30 godina.

Predstavnik je nove generacije južnoafričkih muzičara koji se, uz poznavanje i poštovanje muziče tradicije, smelo kreću napred, bez straha pomerajući granice.

Markus je nastupao širom sveta i ostvario saradnju sa sjajnim muzičarima među kojima su Manu Dibango, Abdullah Ibrahim i Miriam Makeba, Maria Schneider, John Faddis, Bheki Mseleku, Lionel Loueke i Steve Turre… Dobitnik je nagrade South African Music Award (SAMA) a nedavno je objavio I svoj sedmi album pod nazivom “One Night in the Sun” snimljen uživo sa big bendom u studiju M1, SABC (Johanesburg).

Markus predvosi i ‘The Blue Notes Tribute Orkestra’, koji svira u čast legendarnog južnoafričkog džez sastava “The Blue Notes”, a nedavno je pokrenuo i impresivni dvanaestočlani Afro-balkan ansambl ‘Bombshelter Beast’!