Audicija za China-ASEAN Art College – Chengdu University

ČLANOVI ŽIRIJA

Violina

Timur Meljnik, violina (Austrija)

Magistar Timur Meljnik diplomirao je u klasi profesora Frišenšlagera (M. Frischenschlager) na Univerzitu za Muziku i Izvođačke Umetnosti (University of Music and Performing Arts) u Beču sa dodatnim uticajima Spivakova (V. Spivakov), Brona (Z. Bron) i Gitlisa (I. Gitlis). Nagrađivan je na internacionalnim takmičenjima violinista „F. Kreisler“ i „J. Brahms“. Nastupao je kao solista i član kamernog sastava širom Evrope, Japana, Rusije, Kanade i Kine. Objavio je više CD izdanja i snimao za radio i televiziju. Profesor je na „Schubert Music Conservatory“ u Beču i umetnički direktor „International Chamber Orchestra Vienna“.

Timur Meljnik ima iskustva i kao član žirija na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima u Austriji, Srbiji, Sloveniji i Italiji. Majstorske časove i raionice držaio je širom sveta.

Madlen Stokić-Vasiljević, violina (Srbija)

Vandredni profesor na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, Madlen Stokić-Vasiljević, ima za sobom respektabilnu listu solo koncerata i nastupa u Srbiji i inostranstvu kao solista sa simfonijskim orkestrima i lider kamernih sastava. Ona se dokazala kao ugledni violinista različitih stilova od baroka do savremene muzike, kao i izvođač serije premijernih izvođenja srpskih kompozitora. Danas je Madlen Stokić-Vasiljević jedan od priznatih predstavnika mlađe generacije violinista koji rade i nastupaju u našoj zemlji.

Robert Lakatoš, violina (Srbija)

Solista, pedagog i vrhunski umetnik. Internacionalno priznanje stekao je osvojivši prvu nagradu na takmičenju „Pablo De Sarasate“ u Pamponi (Španija) 2015. godine. Od iste godine, studira sa Julijanom Rahlinom na Univerzitetu za Muziku i Izvođačke Umetnosti u Beču, a pohađa i doktorske studije pod mentorstvom Romana Simovića. Pored pomenute pobede u Španiji, Robert je nagrađivan i na drugim internacionalnim takmičenjima kao štu su Andrea Postaccini (Italija), Jeunesses Musicale (Rumunija) i Marry Smart Competition u Njujorku. Robert Lakatoš je profesor vioine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Klavir

Aleksej Sokolov, klavir (Rusija)

Dobitnik prve nagred i Gran Prija na „Yamaha Grand Prix International Piano Competition“ u Italiji.
Profesor je klavira na „Tianjin Conservatory“od 1999. godine i nosilac priznanja za dostignuće (Award of Merit) vlade Narodne Republike Kine. Over Tokom godina, više od 40 njegovih učesnika pobeđivalo je na značajnim internacionalnim takmičenjima. Predavač je na brojnim festivalima i Majstorskim časovima u Rusiji, Italiji, Švajcarskoj, Portugaliji, SAD, Kini, Poljskoj, Indoneziji, Koreji, Hong Kongu i Meksiku. Aleksej Sokolov je predsedavajući žirija nekoliko takmičenja u Aziji i član žirija „Chopin International Piano Competition“ u Rusiji. Su-osnivač je internacionalnog takmičenja za pijaniste „Step to Mastery“ u Sankt Petersburgu u Rusiji.

Natalija Mladenović, klavir (Rusija-Srbija)

Natalija Mladenović (rođena Lavrik), je ruska pijanistkinja koja živi i radi u Beogradu. Školovala se centralnoj specijalnoj školi u Moskvi a zatim diplomirala na moskovskom konzervatorijumu „P. I. Čajkovski“. Nagrađivana je na takmičenjima „Petar Konjović“ u Beogradu i „Nikolai Rubinstein“ u Parizu. Kao solista, Natalija Mladenović je nastupala sa simfonijskim orkestrima iz Srbije i Rusije, ali i u brojnim kamernim sastavima sa čuvenim čelistima i violinistima kao što su: Kiril Rodin, Alexaner Buzlov, Mark Cope, Sreten Krstić, Jovan Kolundžija, Yuri Revich… Natalija Mladenović je oficijelni klavirski saradnik na takmičenju muzičke omladine u Beogradu (Jeunesse Musicale).

Sanja Stevanović, klavir (Srbija)

Sanja je višestruko nagrađivana na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima. Imala je recitale i držala majstorske časove u Evropi i na Srednjem istoku. Nagradu „Lotus“ za edukaciju i ekonomski razvoj grada Ksijangtana primila je 2015. godine od vlade kineske provincije Hunan. Sanja je učestvovala u razvoju „International Chamber Music Days“ i „Internationaler Hohenlimburger Musikwettbewerb“ u Nemačkoj, muzičkog projekta MoBa i učestvuje u projektu „Jedan pojas jedan put“. Nagrađena je od strane britanskog parlamenta za najbolji koncertni program 203 godine, a za sobom ima i broje snimke za radio i TV u Srbiji, Ukrajini, Poljskoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Odškolovala je više od 100 uspešnih pijanista i kamernih muzičara širom sveta. Član je EPTA Kina.

Procedura za dodelu stipendija
Svaki kandidat će dobiti individualno obaveštenje o rezultatu audicije
Dobitnici stipendija će dobiti sveobuhvatnu e-mejl poruku sa informacijama o nastavnom programu, studentskim obavezama kao i neophodoj dokumentaciji za osiguranje i dobijanje vize
Tek po urednom podnošenju i detaljnom pregledu svih podnetih dokumenata i obrazaca kandidatu će zvanično biti dodeljena stipendija
Dobitnici stipendija obavezni su da studijski program otpočnu u septembru 2018. godine.
U slučaju da dobitnik stipendije ne otpočne studijski program u septembru 2018, stipendija će biti oduzeta a kandidat će verovatno izgubiti pravo učešća na budućim audicijama ove i nekoliko drugih kineskih državnih obrazovnih ustanova.

China-ASEAN Art College zadržava pravo da poveća ili smanji broj stipendija koje će dodeliti u zavisnosti od rezultata audicije a u skladu sa odlukom menadžmenta fakulteta.

Za dodatne informacije posetite stranicu sa najčešće postavljanim pitanjima ili nas kontaktirajte:
e-mail: chengdu@multikultivator.org.rs
Mob/Viber/WhatsApp: +381 64 1555 189