Multiverzitet: Klinika za bubnjare sa Milošem Branisavljevićem

Datum i vreme: 20. novembar 2016, od 12h do 14h
Lokacija: Dvorana Kulturnog centra Beograda

mb-fb-event-fin

Multikultivator u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda predstavlja Multiverzitet kliniku za bubnjare koju će voditi Miloš Branisavljević – bubnjar, perkusionista i kompozitor. Radionica će biti održana u Dvorani Kulturnog centra Beograda u nedelj
u 20. novembra sa početkom u 12h.

Klinika je bazirana na konceptu koji omogućava bubnjarima (ali i drugim muzičarima) da unaprede svoje ideje, tehniku, tajm, gruv… kroz različite muzičke stilove. Miloš će predstaviti različite sveobuhvatne bubnjarske tehnike kao i princip za audiciju na Berklee koji će pomoći mladim muzičarima da dobiju sto veće stipendije na tom koledžu.

milos-branisavljevic-photo-teodor-karakolev

Miloš Branisavljević rođen je 6. aprila 1992 godine u Beogradu. Muzikom je počeo da se bavi sa 12 godina kada je upisao nižu muzičku školu “Petar Konjović” za udaraljke u klasi profesora Dušana Vrbića i Siniše Jović. Školovanje je nastavio u srednjoj muzičkoj skoli Stanković u klasi Siniše Jović i Ivana Marijanovića. Studije bubnjeva i kompozicije na Berkli koledžu završio je 2015. godine kao puni stipendista. Sarađivao sa najuticajnijim muzičarima u različitim muzički stilovima. U Srbiji je nastupao sa Beogradskom Filharmonijom, Simfonijskim Orkestrom RTS-a Operom Narodnog Pozorišta, Big Bendom RTS-a…


U Bostonu je tokom studija dobio nagradu za najaktivnijeg bubnjara i učestvovao je u velikim svetskim projektima kao sto su Zildjian Mega Drum Project i koncert sa Dream Theater u Boston Opera House-u. Miloš je sarađivao sa džez legendom Fil Vilsonom (Phil Wilson) sa kojim je nastupao kao bubnjar i vibrafonista a za koga je takođe pisao aranžmane.


Početkom septembra 2015. godine Miloš se preselio u New York nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u raznim poznatim džez i bluz klubovima i koncertnim salama širom istočne obale iz kojih se izdvajaju nastupi u Nublu, B&B King-u, Metropolitan Room-u i Symphony Hall-u. Miloš Branisavljević je radio kao aranžer za razne umetnike u različitim stilovima, a bio je i dirigent crkvenog hora Sveti Sava u Njujorku.

U Oktobru mesecu Miloš se priključio orkestru “Ujedinjenih Nacija” gde je postao sef udaračke sekcije. Snimao je sa raznim orkestrima I bendovima kao sto su, Johan Young Stellar Dogs, Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano Jazz Band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra… U Aprilu mesecu 2016. godine Miloš je učestvovao na Svetskom danu Džeza u Vašingtonu uz najveća svetska džez imena današnjice.

Jedan je od osnivača benda “V3” sa klavijaturistom i liderom Vladanom Mijatovićem, basistom Akoš Forgašem i gostom klarinetistom Ismailom Lumanovskim, sa kojima je snimio album „Folk Legacy“ koji predstavlja spajanje sprske i američke kulture i muzike na jedinstven način.


Polaznici klinike mogu biti svi pasionirani bubnjari i drugi instrumentalisti bez obzira na formalno muzičko obrazovanje. Učešće je besplatno, broj učesnika je ograničen, a prijava je obavezna. Formular za prijavu preuzmite ovde.