Akcija u okviru inicijative za podršku mladim talentima “Musicians United”

ZOJA: Koncert za harfu

Velika sala Doma omladine Beograda,
27. april 2017. u 20h

Ulaznice:      

Photo: Vladimir Miloradovic

Multikultivator u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavlja novu inicijativu za podršku mladim muzičkim genijalcima: „ZOJA: Koncert za harfu“. Koncert će biti održan u velikoj sali Doma omladine Beograda u četvrtak 27. aprila 2017. godine sa početkom u 20 časova. Kompletan prihod od ulaznica namenjen je kupovini pedalne harfe za Zoju.

 

Zoja trenutno priprema program za međunarodno takmičenje “Konjović” kao i materijal za svoj prvi ulazak u studio. Na koncertu u velikoj sali Doma omladine Beograda podršku će joj pružiti starije kolege Miloš Branisavljević, Rastko Obradović i Anđela Despotović kao i drugarica sa klase Teodora Vujošević. Raznovrstan program prikazaće bogatstvo izraza i nijanse Zojinog muzičkog karaktera. Na programu su kompozicije Hendla, Haselmana, Nadermana, Rozetija, Salceda, Mčedelova i Votkinsa koje će Zoja izvesti kao solista.

 

U duetu sa Berklee alumnistom, perkusionistom, bubnjarem i kompozitorom Milošem Branisavljevićem (vibrafon), Zoja će odsvirati kompoziciju Metamorfozis II, Filipa Glasa (aranžman M. Branisavljević). Stipendista Multiverziteta, student završne godine džez odseka muzičke akademije u Oslu, Rastko Obradović (saksofon) izvešće sa Zojom 13. stav Sen-Sansovog „Karnevala životinja“ – Labud (Le Cygne) u aranžmanu za saksofon i harfu. Anđela Despotović će uz pratnju na harfi otpevati pop i džez standard „Nature Boy“ – napisan i prvi put snimljen pre punih 70. godina.

 

Zoja je veoma rano izrazila interesovanje i ljubav prema muzici, a već u 4. godini je odabrala i svoj instrument – harfu koju svira od svoje devete godine. Kao učenica muzičke škole “Stanković” u klasi profesorke Ivane Pejoske, učestvovala je na brojnim takmičenjima na nacionalnom i internacionalnom nivou u Srbiji i inostranstvu na kojima je nagrađivana i kao solista i kao član kamernog ansambla. U junu 2016. godine Zoja je učestvovala u promotivnom koncertu „Festivala harfe“ u Knez Mihajlovoj ulici u Beogradu.

 

Kako bi nastavila dalje muzičko usavršavanje u skladu sa svojim talentom i radom, Zoji je neophodno da ima svoj instrument.

 

Program ZOJA: Koncert za harfu deo je akcije Musicisans United / Ujedinjeni muzičari – inicijative za razvoj samo-organizacije među mladim muzičarima i međusobne solidarnosti kroz live crowd-funding.

Priključi se i ti – kupi kartu!
To nije samo karta za koncert – to je karta za budućnost!
…na svim prodajnim mestima Eventima.

 

• Standard: 1,300.00 din
• Silver: 2,600.00 din
• Gold: 6,000.00 din (30 ulaznica)
• Pokrovitelj: 12,000.00 din (20 ulaznica)
• Mecena: 30,000.00 dinara (10 ulaznica)

 

Miloš Branisavljević, Beograd / Njujork 
vibrafon

Miloš živi i radi na relaciji Beograd/Njujork. Ovaj izuzetno talentovan i veoma tražen bubnjar, perkusionista i kompozitor, sa ogromnim iskustvom i u džezu i klasičnoj muzici završio je studije za bubnjeve i kompoziciju na Berklee college of music pod punom stipendijom koledža. U Americi je sarađivao sa džez legendom Phil Wilson-om i sa sastavima kao što su Johhny Young Blues Band, Jonah Francesse Big Band, Lin BIviano Jazz Band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra… Od oktobra 2015. godine član je i šef sekcije udaraljki orkestra “Ujedinjenih Nacija” u Njujorku. U Beogradu, Miloš nastupa sa orkestrom Beogradske Filharmonije, Simfonijskom orkestrom RTS, Novim simfonijskim orkestrom “Makris”, Operom Narodnog pozorišta i Miloš Branisavljević kvartetom.

 

Rastko Obradović, Beograd / Oslo 
saksofon

Iako još uvek student, Rastko je izuzetno tražen i aktivan saksofonista kako na džez sceni u rodnom Beogradu, tako i u Oslu gde je na završnoj godini studija na džez odseku Norveške Muzičke Akademije. Ovaj izuzetan improvizator i mlad kompozitor razvijao se pod snažnim uticajima Jan Garbareka, Michael Brecker-a, Bojana Z, Sonny Rollins-a… Pri svakom dolasku u Beograd nastupa sa relevantnim muzičarima na džez sceni. U Oslu nastupa sa Rastko Obradović kvartetom, u kojem su još i Anders Aarum (klavir), Jens Fossum (bas) i Hermund Nygård (bubnjevi), a često nastupa i u duetu sa Erlend Albertsenom (kontrabas/el. bas).

 

Anđela Despotović, Beograd 
vokal

Anđela Despotović, studentkinja je završne godine na odseku za muzičku produkciju i dizajn zvuka Akademije umetnosti u Beogradu. Kao kant-autorka, kompozitor i uskoro diplomirani muzicki producnet Anđela Despotović radi na svom prvom albumu u saradnji sa kolegama iz Srbije i inostranstva. Album će, kako Anđela kaže, biti mešavina soul, pop, new age i r’n’b zvuka, a kako će se na albumu naći pesme na srpskom i engleskom jeziku, Anđela namerava da svoju muziku plasira na domaće ali i na strano tržiste. Na takmičenju The Best Musical Mind 2016. godine Anđela je nagrađena u kategoriji Najbolji aranžman za kompoziciju Epic – The Six Ages Story

 
Koncert podržali: