MULTIVERZITET: Komponovanje za vizuelne medije

Predavanje i radionica Matee Prljević

Datum i vreme: 28. decembar 2016, od 16h do 18h
Lokacija: Muzička škola Kosta Manojlović

Ove godine, Multikultivator radi do poslednjeg daha!

Za sam kraj godine, u saradnji sa muzičkom školom “Kosta Manojlović” u Zemunu predstavljamo holivudsku zvezdu u usponu Mateu Prljević.

Mlada kompozitorka iz Srbije, Matea Prljević, samo dve godine po završetku studija na čuvenom Berkli koledžu (Berklee college of Music) gde je diplomirala komponovanje muzike za film i TV (Film Scoring), osvojila je Holivud svojim izvanrednim radovima u nekim od najpopularnijih TV serija za HBO i CBS.

Matea Prljević, višegodišnja saradnica kompozitora Džefa Rusoa, održaće u Beogradu predavanje i radionicu na temu „Komponovanje za vizuelne medije“ u organizaciji Multikultivatora. Predavanje će biti održano 28. decembra od 16 do 18 časova u svečanoj sali Mateine srednje muzičke škole „Kosta Manojlović“ u Zemunu. Radionica će biti održana 29. decembra u studiju iste škole.

Matea je svoj  najveći profesionalni uspeh u dosadašnjoj karijeri ostvarila kao član tima za editovanje zvuka i muzike u drugoj sezoni TV serije Fargo koja je ove godine osvojila najprestižniju nagradu u svetu TV filmova i serija – Emmy upravo u ovoj kategoriji. Nagrada „Emmy“ u TV industriji ima isti značaj koji „Oskar” ima u filmskoj industriji. Ovu nagradu ustanovila je Televizijska akademija (The Academy of Television Arts & Sciences) davne 1949. godine.

Pre odlaska na Berkli koledž Mateaje završila srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” u Zemunu (odsek za produkciju zvuka i klasičnu gitaru). Po završetku studija Mateaodlazi u Los Anđeles, centar filmske i TV industrije, grad u kojem nastavlja da uči i gradi karijeru kao kompozitor za film i TV. Kao ključni saradnik Džefa Rusoa, Matea je radila na velikom broju TV filmova i serija među kojima su veliki HBO hitThe Night Of“ u režiji Stivena Zailiana (dobitnik Oskara za scenario za film „Šindlerova lista), izuzetno popularna CBS TV serija „Bull“ i obe sezone TV serije „Fargo“

Matea trenutno radi na nekoliko velikih projekata od kojih su najznačajniji film Three Christs u režiji Jon Avent-a sa Ričard Girom u glavnoj ulozi, trećoj sezoni serije „Fargo“ i TV seriji Legion”.

U svom predavanju i radionici “Komponovanje za vizuelne medije” Matea Prljević predstaviće sve aspekte komponovanja za film i TV iz perspektive kompozitora i editora, i primere iz ličnog iskustva, kao i sve profesionalne angažmane u oblasti muzike i zvuka koje nudi filmska i TV industrija.

Ulaz na predavanje i prezentaciju 28. decembra od 16 do 18h u svečanoj Sali muzičke škole „Kosta Manojlović“ je slobodan za sve zainteresovane.

Polaznici radionice mogu biti učenici škole „Kosta Manojlović“ kao i studenti Visoke škole elektrotehnike i računarstva, FDU i FMU.

Prijavljivanje za učešće na radionici: Lično po završetku predavanja 28.12.